Рецепти

Шишчета от свинско месо

Шишчета от свинско месо

Необходими продукти:
1-1.200кг. свинско месо (врат без кост);
5 средно големи глави лук;
1 чаена лъжичка черен пипер;
200-300 м.л. бира;
2 зелени и 2 червени месести чушки;
3 средно големи домата;
200гр. сланина;

Месото за шишчета трябва да бъде с повече мазнинка – най-добре от врат. Нарежете месото на средно големи хапки. Прибавете нарязани  на ситно  2 глави лук и няколко щипки смлян черен пипер. Сложете месото в купа и добавете бира, така че да го покрие. Оставете го в хладилник поне за 5-6ч. Така месото ще стане крехко и сочно. Не се добавят други подправки на този етап.

Реденето на шишовете е въпрос на фантазия, но е препоръчително да комбинирате местото с лук, зелена и червена чушка, домат и сланина. Останалите 3 глави лук се обелват, измиват и се режат на две по оста, определена от корена и ствола, след което се разделят на люспи. Добре е доматите да са по-дребни и да не са меки. Режат се на парчета, като се използва само външната част, без сърцевината, за да не изпадат от шишовете. Доматите не са задължителен елемент, но освен, че го овкусяват, те също допринасят за това месото да стане по-сочно. Сланинката се реже на парченца с дебелина около 5мм. Препоръчително е шишовете да се редят по подобен начин: месо, домат, чушка, сланина, лук.

Скарата се намазва с мазнина. Печенето става на слаб огън като шишовете се въртят през около 5мин. След като се свалят от огъня се поръсват със сол на вкус и подправки по желание.

domigradina.com

14.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още