ПЪТЕШЕСТВИЯ

photo-forum.net

Язовир „Широка поляна” – идеалната дестинация за семейна почивка и риболов

Язовир „Широка поляна” – идеалната дестинация за семейна почивка и риболов

 

Летния сезон вече е в разгара си, а с топлото време се започват и традиционните отпуски и ваканции. Ако вече сте резервирали хотел по Черноморието, то значи отпуската Ви е планирана, но ако все още се чудите на къде да поемете, по-добре се замислете кое ще бъде по-добре за Вас - горещият плаж, който е пълен с туристи или пък прохладната планина, чистия въздух и спокойствието. Планината е една много добра опция да избягате от големият град и натоваренето ежедневие, като със сигурност ще се заредите с много положителна енергия, а и ще имате незабравими спомени.

 

Като става въпрос за планина, Родопите са една от най-предпочитаните дестинации, а язовира „Широка поляна” е наистина райско кътче, където ще намерите всичко необходимо. Самият язовир се намира на около 1600 метра надморска височина, като е разположен между красивите български градове – Доспат и Батак. „Широка поляна” е обграден от гъсти  и високи борови гори, а природата е просто неописуема. Пътят до водоема не е особено добър, но когато веднъж стигнете там, то неизменно ще се пренесете в един напълно различен свят, който е чист и натурален. Птички, билки, природа, животни, риба – всичко това е събрано на едно място, но разбира се има и съвремнни забавления като конна езда, колоездене, водни спортове или пък пътешествие по еко-пътеки.

 

Целият язовир, почти винаги е обграден от ентусиасти с въдици. Рибните ресурси в този регион са доста добри, като най-често може да срешнете каракуда, костур, речен кефал, бабушка и по-рядко пъстърва или шаран. Опитните рибари знаят, че около главният път, водата е по-плитка и там много лесно може да бъде уловена каракудата на дънна въдица, но разбира се, трябва да се избере точният момент и точното място. Ако сте фен на спортния риболов, то си заслужава да посетите и местноста „Кавал тепе”. Това на практика е отделен водоем, макар и това да не се разпознава много лесно, но самата вода има по-тъмен цвят, а около стените на язовира има богато изобилие от костур. Тази местност е по-подходяща за зимен риболов, когато всичко е замръзнало с дебел лед, но в момента има доста риба, която най-често е около 150-200 гр. Ако искате да се радвате на добър улов на костур е препоръчително да се ориентирате към район, където водата е с дълбочина около 3-6 метра и да търсите места, където има паднали дървета или нещо подобно. Водата в Родопите е много бистра и затова, костура търси естествено скривалище, откъдето да дебне и да напада плячката си.

 

„Широка поляна” се слави с много вили и хижи, където можете да отседнете и да релаксирате сред прекрасната природа. Много добри предложения ще намерите във вилно селище „Романтика”, вила „Беглика”, хотел „Тихия кът” или пък да отседнете в бунгало. Естествено има вариант за почивка на палатка, който също не е за подценяване. Ако сте голяма компания от няколко семейства, палатката дори е много по-добрата опция, тъй като ще можете да прекарвате вечерите заедно около огъня и да направите ваканцията незабравима. Все пак не забравяйте, че сте в планината и там не липсват диви животни, макар че те са с ограничен достъп, но изненади не са изключени.  

18.07.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

 • 0
 • 0

lakatnika

преди 265 седмици

Там РИБА НЯМА!!!-само за къмпинг става!!!

 • 0
 • 0

Leticia

преди 359 седмици

Always refenshirg to hear a rational answer. http://uuaxskwm.com [url=http://disnfe.com]disnfe[/url] [link=http://plxxgzgpjea.com]plxxgzgpjea[/link]

 • 0
 • 0

Красив язовир, но с малко и малки шарани

 • 0
 • 0

Narayanan

преди 360 седмици

I was so confused about what to buy, but this makes it <a href="http://movthni.com">unetdseandablr.</a>

 • 0
 • 0

Cherry

преди 360 седмици

You've really imepessrd me with that answer!

 • 0
 • 0

Ucing

преди 361 седмици

Alirhgt alright alright that's exactly what I needed!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още