ПЪТЕШЕСТВИЯ

Насладете се на красотата на язовир Ивайловград с приятели или семейството

Насладете се на красотата на язовир Ивайловград с приятели или семейството

Летните горещини вече са в разгара си, а август месец предвещава още по-топло време и много слънчеви дни. В този период, всеки човек търси изход от сивото ежедневие на градовете, а и за никой не е тайна, че август е идеалният месец за всички отпускари. Географското разположение на България е такова, че ни дарява с множество варианти са почивка, като курортите по черноморието никак не са малко, но има много хора, които не обичат да се препичат на златистите ни плажове. За тях, планината е много по-добрият вариант, като там винаги можете да се разхладите и да отдъхнете на спокойствие.

Има обаче и друг вариант за почивка, който изобщо не е за подценяване, а това са язовирите. В страната ни има много язовири, кой от кой по-красиви, но безспорно една от най-предпочитаните дестинации е язовир Ивайловград. Това се дължи на факта, че региона е много чист от екологична гледна точка, тъй като в близост до язовира няма никакви фабрики или промишленост. Самият водоем е с надморска височина от около 120 метра, и се определя като най-дългия в Бъллария със своите 36 км. Тази цифра е доста внушаваща, а язовир Ивайловград обхваща общините Крумовград, Любимец и Маджарово и дори продължава към Гърция. По-голямата част от ивицата на язовира е покрита с гъсти широколистни гори, които ще Ви разхладят през горещините, а в същото време ще Ви предложат много чист въздух, който ще Ви зареди с положителна енергия. Селския туризъм в района е силно развит, благодарение на отличните условия за това, но не липсват и традиционните модерни заведения, хотели и вилни къщи.

Вила „Алмира” е една от най-популярните за семейна почивка, но много от хората предпочитат да разпуснат на палатка, сред природата и свежестта на язовира. Риблова също е един много добър вариант, да се отпуснете и да се разнообразите от сивото ежедневие. Язовир Ивайловград е богат на шаран, сом, костур, бяла риба,шаран,каракуда, уклей и естествено червеноперка, като опитните рибари със сигурност ще се радват на добър улов. Ако това не е вашата страст, няма от какво да се притеснявате, защото край язовира можете да се забавлявате със всевъзможни водни спортове.

Ивайловград ще ви предложи много забавления, много незабравими моменти и много емоции. Без значение къде ще почивате – вила, хотел, бунгало или палатка, винаги можете да сте сигурни, че ще отпочинете пълноценно, но разбира се важна е и компанията. С приятели или със семейството, това ще бъде иделната ваканция за Вас, а язовир Ивайловград ви очаква.

08.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още