ПЪТЕШЕСТВИЯ

Избягайте от летните горещини и посетете язовир Батак

Избягайте от летните горещини и посетете язовир Батак

 

 

Горещите летни дни са идеалната предпоставка за почивка на море, но планината по нищо не отстъпва на черноморските курорти. За някой хора дори, планината е много по-добрият вариант, защото въздуха там е чист, природата неопетнена, забавленията също са на ниво, а гледките, на които ще се любувате са наистина незабравими. Като говорим за планина, няма как да пропуснем факта, че Родопите са една от най-предпочитаните дестинации, а в Западните Родопи, в близост до Пазарджик се намира красивият язовир Батак.

 

Баташкият язовир е третия по големина в България, като ежедневно е посещаван от десетки туристи, които прииждат от всички краища на страната, та дори и от чужбина. Водоемът се намира на само 4 км. от едноименния град и е изграден на река Мътница. Площта на язовир Батак е цели 22 кв. км., а на западният бряг ще откриете известният курорт „Цигов Чарк”. Този курорт предлага много интересни забавления, като лов, риболов, водни спортове, а дори можете да си наемете и яхта, като въобще всичко модерно, за което се сетите е включено в атракционите на язовира. На другия бряг пък е летовището „Дъното”, което обаче се причислява към община Пещера и там е доста по-спокойно, като за туристите има много интересни дестинации, изключително красива природа и много поводи за семейни сбирки или пък просто барбекю с приятели. Ако пък не искате да сте край водата, то съвсем на близо се намира връх Голяма Сюткя, където можете да се насладите на цялото величество на Балкана.

Важно е да се отбележи, че около язовира има много семейни бази, бунгала, вили и хотели, които са на много достъпни цени и варират между 10 и 30 лв. за нощувка. Такива са комплекс „Шишарка”, вила „SweetLife”, вила „Стил,  хотел „Лидия” и още много други. Не е за пренебрегване и факта, че всички хотели и вили са оборудвани според последните модни тенденции, но са запазили и типичният народен родопски стил, който е  характерен за тази част на България и е много интересен за доста хора. Ако пък сте привърженици на дивата природа и не искате да спите в бунгало или хотел, можете да пренощувате на палатка, а през деня да опитате късмета си, докато ловите риба. В язовира се срещат костур, шаран, каракуда, толстолоб, уклей, балканска пъстърва и червеноперка, които пък могат да са идеалната предпоставка за пищна семейна вечеря.

 

Времето в момента е префектно за почивка на планина, а язовира винаги е на ваше разположение. Прохладната природа е чудесен вариант да разпуснете през уикенда или да се насладите на цяла седмица почивка, но със сигурност няма да сбъркате ако посетите язовир Батак, а ако пък никога не сте ходили там, то ви гарантираме, че ще останете впечатлени и не след дълго ще се върнете пак.

18.07.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още