ПЪТЕШЕСТВИЯ

Искате евтина и качествена почивка с риболов за вас и вашето семейтство? Синеморец е курорта, който винаги сте търсили!

Искате евтина и качествена почивка с риболов за вас и вашето семейтство? Синеморец е курорта, който винаги сте търсили!

 

Стегнахте ли вече куфарите за морето? Летните жеги са в разгара си, слънцето е щедро, сезона е отпускарски – всичко това е идеалната предпоставка да оставите сивото ежедневие за няколко дена и да разпуснете по черноморието със семейството си или пък с приятели. България е страна, която не се слави със своята големина, но пък за наша радост, природата ни е дарила с всичко необходимо. Имаме си планини, равнини, реки, язовири, а и едно прекрасно море. Разбира се, курортите по плажната ивица никак не са малко, но повечето от тях завишават нереално цените и по-скоро се надяват на чуждестранните туристи, отколкото на родните. Е, всяко зло за добро, но няма как да пропуснем факта, че Синеморец е едно прекрасно курортно селце, което ще ви дари с всичко, от което се нуждае за една незабравима почивка, а освен че е евтино, там не липсва и лукс.

 

Синеморец се намира в най-югоизточната част на България, където климата е перфектен за почивка, а и природата е доста красива. Самото село е разположено на полуостров, а на малко на север се намира и устието на река Велека. Тя приижда от Турция, където се намират 24 км. от реката, а останалите 123 км. са на българска територия и обхващат общините Бургас, Царево и Малко Търново. Съчетанието на море и река е рядкост, на която обаче спокойно можете да се насладите, ако изберете да прекарате почивката си в Синеморец. В селото има и много интересни за разглеждане места, а и там са открити керамични фрагменти още от 5-и век пр.н.е. Друга интересна подробност за Синеморец е, че там има цели 4-и плажа. Най-красивият и чист от тях обаче е северния, който е познат под псевдонима „Устието”. Самият плаж е обграден от гори, а в близост има и скали, което прави въздуха много чист и със сигурност ще разпуснете пълноценно.


Ако пък сте запалени рибари, то можете да отскочите до река Велека, където с малко повечеко късмет и естествено умения, ще уловите вкусен морски кефал, шаран, щука или попчета. Разбира се, по реката можете да плувате и с лодка, да си направите сафари или пък да покарате планински велосипеди. Ако това не е вашата страст, няма от какво да се притеснявате, защото на плажа има достатъчно забавления, които да запълнят деня ви. Хотелите пък също не са малко, като всички са достатъчно модерни и стилни, а цените са доста достъпни. По принцип стая с 2 легла варира от 20 до 50 лв. за нощувка, което е напълно разумна цена. Най-известните семейни хотели са „Бела Виста”, „Асти арт”, „Вълкано”, „Сириус”, „Вила Яна”, „Филаделфия”, „Зеленика” и други. Ако хотелите не са вас и ви се струва скъпо, то има доста частни квартири или почивни станции. Хубавото на Синеморец е, че дори да обиколите и разгледате всичко (което е трудна задача) можете да се отправите на север по Черноморието и да разгледате останалите градове.

07.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още