BIGFISH РЕПОРТАЖ

Вижте красотата в пъстървовия риболов

Вижте красотата в пъстървовия риболов


Колегата риболовец Мишо ни изпрати разказ с преживяванията си при риболова на пъстърва. Поздравяваме го за трофейния улов, както и за това, че е подарил живота на рибата:


„Тази година реших да наблегна по-сериозно на пъстървовия риболов. Определено има някаква тайнственост и мистерия около тази риба.
Сега разбрах какво е да сънуваш точки и каква мания всъщност е да преследваш тези шарени риби.
Успях да се измъкна за 4-5 часа и отидох към реката. Времето мрачно, леко валеше, нивото високо, а водата леко мътна - идеални условия!
Час и половина мятахме, но нямаше нито удари, нито проследявания на примамките, вече бях изредил всичко от арсенала си – Дуо, Лъки, Илекс, самоделни воблери, блесни и силикони без резултат.


Стигнах да един голям вир и метнах по течението на дистанция около 15-тина метра. С приводняването на воблера направих 2-3 оборота с последвала пауза. И магията се случи! Зверска засечка и почна борбата. Рибата дръпна и малко аванс, а го бях затегнал почти на макс.
Това ми беше сефтето на новата въдица Backhoo. Намерих си ултралайт който да ми подхожда. Усеща малките примамки и туичва по-големите в течение. Имах удоволствието да разходя рибата 15-тина метра. Toчно бях сменил куките на
Pointer-чето 48 с Gamakatsu, който бях купил от Видин. Уникално здрави, тънки и остри тройки, паснаха по-добре от оригиналните, че тях ги бях изкривил и затъпил в закачки. Едва бях успях да изкарам рибата, че брегът беше леко отсечен, а аз никога не нося кеп.


Тази риба както и всички балканки заслужават втори шанс. Трябва да се измисли някакво народно поверие като за лястовиците и щъркелите, че да убиеш балканка е на голямо нещастие:) Ето и красотата на „хвани и пусни” в едно клипче.

 

 

 

 

 

 

 

22.03.2016

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още