BIGFISH РЕПОРТАЖ

Шарани диваци и мрени на Огоста!

Шарани диваци и мрени на Огоста!

Майсторът на речния риболов на диви шарани и бели мрени Митко Димитров ни изпрати шеметен репортаж от излетите си на река Огоста. Шараните са ловени в ранната есен на вира до село Михайлово, а мрените са от скорошен излет. Ето разказа на нашия колега: „Шараните, които лових, бяха от порядъка на 3-4 килограмови. Най-големият див шаран, който извадих, тежеше 9.500 кг. 10-минутната борба с този дивак в реката беше неописуема! Лових с монтаж ''на косъм'', с олово 140 грама. поводът ми беше дълъг от 18 до 20-23-24 см. За стръв използвах изкуствена силиконова царевица с различни аромати. Поставях на всяка въдица различна стръв. На някоя слагах по една царевица с аромат мида, на друга по две царевици аромат ''plum''. За тези два дни, в които ги лових, шарковците бяха активни от 12 до 14 часа, в най голямата жега! Впрочем същия факт установихме и на монтанския язовир „Огоста'', разказва колегата.

Относно мрените Митко казва, че са били групирани на определени места. Едри и изключително борбени, рибите са късали и най-здравите поводи и влакна. Огромна мряна е счупила здравата болонеца на колегата. Риболовът обаче е бил доста труден, а в последните дви са се ловели по една-две мрени на човек за цял ден.

Bigfish.bg благодари на Митко за хубавия репортаж и снимките. Пожелаваме му много здраве, късмет и успехи в риболова.

 

 

 

 

 

 

 

 

22.12.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 2
  • 0

Доч

преди 252 седмици

Ами колега, то си пише - шараните от ранна есен, мрените наскоро

  • 1
  • 0

dim

преди 252 седмици

От кога е този репортаж, че нещо много зелено и слънчево им се струва?

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още