BIGFISH РЕПОРТАЖ

Сезонът на трофеите

Сезонът на трофеите

 

След прочетена информация в “Big Fish” за раздвижване риболова по р. Огоста, улов на мрени и щуки, реших да проверя информацията. Звъннах на познати, случайно се срещнах с други, уви инфото се оказа на 100% вярно. Решено зарязвам „Тихия Бял Дунав” и потеглям за Огоста.

Денят слънчев, но студен - не чак толкова типичен за декември. Наистина се убедих, че риболовът е тръгнал, щом и кефалът вървеше на изтичане на бял. Вярно, рибите не бяха гъсти, но пък със съвсем прилични размери около 300-500 г. Трябва и аз да хвана нещо, викам си.

Подминах колегите плувкари и започнах да се оглеждам за перспективни места. Първо, второ – нищо, около 30 минути ни вест, ни кост от риба. Стигнах до една паднала върба и започнах да мятам воблери. Пак нищо само едно стадо мина зад мен със звънци, тропот и всички звукови екстри. Тази олелия ** майката на всичко, рекох си. В размисли дали да си тръгна, слагам силикон, макар че не го практикувам често на Огоста. Първа проводка – нищо, втора – товарният влак!!! Засечка, втора - не мърда, трета - започна да идва към мен, но последва рязка смяна на посоката и разбрах, че не съм аз този, който командва. Отпуснах аванса и след около 10-15 минути борба успях да хвана рибата сигурно с грипа и беше моя, красавицата.

 

 

 

 

Тегло 5,00 кг, силикон FIIISH, цвят Orange/Yellow, монтаж с офсетна кука и флурокарбонен повод. Интересното е, че фк беше нагълтан до средата, но съвсем леко наранен. Удари ме адреналинът и ме държа още пет часа. Спинингарствах до тъмно, но без резултат.

Втори ден. Успях да се наспя, да направя монтажите на новите силикони и тръгнах към обяд. Слагам Pontoon 21 Awaruna 10 см. цвят 203 за прозрачността на водата и дълбочината – трепач, според мен. Закачка. Падане. Псуване. Успях да откача и при втората проводка видях как една щука се спусна една към силикона. Ще пробвам, викам си, с плитко газещ воблер, щом се е нахъсала, пак ще дойде. И ето, че гриперът отчете 1кг…

 

 

Добре тръгна денят, но до залез не провокирах нищо. В последни минути до идването на нощта застанах под изтичалото на един колега и се пробвах за клен, но удари пак щука и изплю Голдито. Сложих един хендмейд джърк, подарен от приятел и веднага даде резултат.


 

Огоста наистина се съживи и могат да станат прилични риболови както на спининг, така и на плувка.

 

Николай Петров

15.12.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 1
  • 0

vesopathology

преди 253 седмици

Браво колега ,дай Боже повече подобни хубави новини!Желая светли Рождественски и весели новогодишни празници!!!

  • 2
  • 0

Хуя ми е метър

преди 253 седмици

Е па добре е... Ама с тоя флоро-повод ще му ядеш главнята някой ден. С тая си имал късмет да не ти го гризне

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още