Пускат Алино за риболов в събота

Пускат Алино за риболов в събота

Собственикът обещава 700 кила шаран, цял тон каракуда и 150 кила пъстърваАрендованият вече язовир на село Алино, Самоковско, отваря в събота. Според съобщението от новия собственик, два дни по-рано водоемът ще бъде зарибен. Той твърди, че във водите ще може да се ловят шаран, толстолоб, каракуда, бабушка, костур, клен, пъстърва и щука. Зарибяването ще бъде съ следните количества – 700 кг шаран от 800 гр до 2 кг, един тон каракуда, 150 кг. пъстърва с тегло от 300 до 450 гр. , а впоследствие ще се пусне още шаран,амур и толостолоб.
Таксата ще бъде 10 лева на пръчка, срещу което всеки ще има право да си задържи до 5 кила риба. Останалото или трябва да се върне обратно, или да се доплаща по тарифа, която ще бъде окачена на видно място на водоема. Освен това трофейни риби с тегло над 5 кила трябва да се връщат обратно. За каракуда, бабушка, клен и костур няма да се иска заплащане. Водоемът ще работи в светлата част на деня, като отваря в 6.00 часа сутринта.
Собственикът вече е получил запитвания дали шаранджиите, които ловят с по 3-4 въдици по схемата „хвани и пусни”, може да получат някакви преференциални цени, вместо да плащат 30-40 лева такса. Казал е, че ще измисли приемлив вариант, след като няма да се прибират риби. Bigfish.bg препоръчва на новите собственици да се погрижат за сигурността на автомобилите на колегите, тъй като тази зима имаше случаи местни апаши да обират паркираните коли до язовира.

17.04.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 3
  • 0

ross66

преди 247 седмици

а аз на 21.09.13 видях яко източен язовир, и никакво кълване на дузината хора, които рано рано си прибрахме сетретата и чао. собственика да ме отпише от квотата посетители. а и да знаете, не е позволено да заставаш на място което не е видимо от пазачите. това ми го каза пазача, заповед на собственика. късмет на ентусиастите.

  • 2
  • 0

toniton

преди 269 седмици

вече има пуснат шаран както каза арендатора бях там и видях какво пуснаха във водоема утре ще пускат пъстърва

  • 2
  • 1

Cat

преди 269 седмици

А тези които не взимат риба пак ли по 10 гроша?

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още