КЪДЕ КЪЛВЕ

Почна сезонът на леда!

Почна сезонът на леда!

Грабвайте мормишките, блесните и ракията

Дългоочакваният сезон на подледния риболов стартира. Първите колеги, ловили на дупка, са се подвизавали този уикенд на водоемите в Родопите. Засега лед има на Малък Беглик, блатото на Широка поляна, Тошков чарк и в някои заливи на Голям Беглик. Очаква се съвсем скоро да замръзне и останала част от Широка поляна на Кавалтепе. Покритието се увеличава с всеки изминал ден, тъй като температурите нощем падат до минус десет градуса.

Какви са отзивите от първите излети? Засега се е ловило основно костур и бабушка, които са и двата най-масово търсени вида през зимата на тези места. Стартът на сезона е бил даден още в петък от най-нетърпеливите – известните подледни риболовци Лино и Методи. Ден по-късно на леда са се качили пазарджиклиите Иван Контрата и Валери, както и групата от София в състав Ники68, Цури, Фичо и Бат Стан.

Колегите съобщиха, че на първия лед костурът е бил активен на всякакви примамки, хващали са го не само на мормишка със стръв хирономус, но и на зимна блесна. Бат Стан е ловил с успех костури и на по-малко популярната, но също толкова ефективна руска техника „балда”. Покрай риболова, на леда се е изпило доста сериозно количество гроздова ракия от домашната на Контрата, плюс специална доставка от гулянския елексир на колегата подледен риболовец Емо Налима. Мезетата са били най-различни – от луканка и бански старец, до сланина и туршия. Червеното вино също се е оказало много пивко при ниските температури. Колегите предупредиха, че е добре всяка риболовна група да си носи въже. Не че ледът е слаб, напротив. Дебел е между 10 и 20 сантиметра в отделните места, макар че един от колегите предвидливо си е носил хавлия за всеки случай. Причината е, че нивото на водоемите се колебае, и при спадане на водата покрай брега остават наклонени плочи лед. Слизането по тях до водата крие риск от подхлъзване и падане, затова е добре първо да се оформи „пътечка” от нахвърлян пясък, да се опъне въже и с негова помощ да се слезе безпрепятствено до истинския лед. Bigfish.bg желае успешен зимен сезон на всички риболовци!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.12.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 2
  • 1

moko

преди 241 седмици

Луди сте!

  • 5
  • 0

Кристиян

преди 241 седмици

Евала бат Стане!!!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още