Отново мрежи на „Пясъчник“, „Студен Кладенец“, „Александър Стамболийски“ и река Дунав

Отново мрежи на „Пясъчник“, „Студен Кладенец“, „Александър Стамболийски“ и река Дунав

Акциите под надслов “НЕ на бракониерството” на ИАРА Пловдив продължават!

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Пловдив, съвместно с членове на сдружения за любителски риболов от Пловдивска област са извършили нощна проверка по суша и вода на язовир „Пясъчник“. При обхода на акваторията на водоема с лодка е открита и екстрахирана от водата 1 бр. бракониерска хрилна мрежа тип/седка/ с обща дължина 300 метра  и големина на окото 40 мм. Уловената в мрежите 40 кг риба /30 кг шаран и 10 кг бяла риба/ е освободена и върната обратно във водата.Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

 

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили нощна проверка в събота / 8.03./ на язовир „Студен Кладенец“. Открити и извадени от водоема са 5 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 500 метра. Уловената в тях риба – распер е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори ототдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка на язовир „Александър Стамболийски“. При обхода на водоема в местността “Крушевски залив” са открити заложени в работно положение 4 броя бракониерски хрилни мрежи с приблизителна с дължина 100 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав в района на град Козлодуй. На р. км. 699 са намерени и извадени от водата 5 броя немаркирани риболовни мрежи с обща дължина 250 метра. Уловената в тях около 7 кг. риба /скобар, платика и морунаш/ е върната обратно във водата. Бракониерските мрежи са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

10.03.2014

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

 • 1
 • 1

danev69

преди 342 седмици

Извадени и конфискувани мрежи е много-много по-добре от колкото да си стоят във водата по 24 ч.. !!!
До всички антибракониери зад компютрите....преди да се правите на професори си задайте въпроса ... ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ДА СПРЕТЕ БРАКОНИЕРИТЕ ???

 • 0
 • 2

Hristo

преди 342 седмици

Ei smeshnici ste golemi !!! Bqlata riba i tq li e varnata vav vodata UDAVENA???... BEZHABERNICI !!! Sharana DA nqma problemi s nego...no BQLATA RIBA SEEEE DAVIIIII ulovena na mreja!!!!!

 • 1
 • 1

Христо

преди 342 седмици

браво на тази инстанция но . стойте там и хванете тези които слагат мрежите , все някои ще ги трябва да ги извади . , стойте изчакайте за да видите кой е стига с тези неизвестни извършители , , докато не се хванат тези хора мрежите ще продължават да седят в водата

 • 3
 • 1

Жоро

преди 342 седмици

И отново неизвестен извършител.

 • 2
 • 2

Българин

преди 342 седмици

Красимир за турците от ДПС(управляващи) няма разлика от растер,шаран,сом,цаца,калкан и др. както и къде могат да се срещнат тези видове риби... Хората са го казали- Прос народ,слаба Държава... Хайде слука на колегите...

 • 3
 • 2

Българин

преди 342 седмици

Колеги не ВИ ли прави впечатление,че тая ИАРА пише само протоколи срещу неизвестен извършител.. Вече няма мобилни групи- няма и заловени бракониери.. Навсякъде са кадри на ДПС и навсякъде само се краде... Отново е правилото в сила,а то е: " Служител на ИАРА предупреждава бракониер за акция-50лв."... Язовирите са пълни с мрежи,даже на Мандра си надписват тапите-това се знае от всеки... С такова Управление - такива РЕЗУЛТАТИ..!!!!!!

 • 0
 • 0

Красимир

преди 342 седмици

Какъв е тоя "распер".....,в язовир Студен кладенец ???
Тотална неграмотност... по цялата верига!

 • 2
 • 0

koko

преди 342 седмици

Не само конфискация на мрежи, а БОЙ ПО КРАТУНИТЕ!!!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още