BIGFISH РЕПОРТАЖ

Костури и щуки на силикон!

Костури и щуки на силикон!

Колегата Мишо ни изпрати един страхотен репортаж за риболов на щука и костури със силикон от него и приятелите му.

„Риболовът стартира с много, но дребни костурета. Аделин ловеше, Сандо също, само аз нямах удар, защото мятах едри силикони колкото костурите, които те хващаха. Накрая се изнервих, реших и аз да хвана един да спася капото, след което да продължа упорито за някои щукозавър:) Та сложих един силикон, който си стои в кутията от доста време и рядко го мятам, защото няма изразена игра, но сгреших - на 10-тото мятане улових най-едрия костур, хванат от сутринта.

 

 

Силиконът е Орка Оскар,и реших да го метна, защото брат ми преди седмица ми се похвали, че е хванал щука 3 кг. на Дунава с този модел.

 

 

Мисията беше изпълна и продължих да мятам големите кубици силикон, но без успех.

Изведнъж, както си релаксирах, почуквайки със силикона по дъното -  УДАРРРР!

 

 

Добрия стар електриково зелен RELAX се отчете. Силикон  от тийнеджърските ми години, винаги имам по един от тези в кутията.Пазя си един на 13 години който ми е подарък от бащата на моя кум, чичо Вальо, който ми го реставрира със запалка след като хванах 2 щуклета та, и от него знам номера със запалката...

 

 

Ударът дойде 10 минути, след като костурите спряха да кълват.  Това беше моя момент - сложих най-големия силикон който бях взел. След около 30 минути мятане реших да засиля с максимален кастинг навътре, след като в радиус от 20 метра всичко беше обловено.

Постигнах дистанция на около 40 метра  и някъде около 30-ия метър имах агресивен удар. Усетих, че и рибата е много по-голяма от предишната. Вдигана ми адреналина. По едно време докото я вадих се усетих, че Аделин ме ръга в ребрата и вика „спри да засичаш“:) Засекох я три пъти, и то хамалската, с цел да й извадя повода от устата, за да не прегризе, но я явно съм се престарал, защото като я извадихме клипса беше отворен. Затворих го и се почнаха фотките..

 

 

Силикона е FIIISH,  така наречените живи силикони с уникална игра, мисля че беше размер 12 cm цвят green/orange.Бях си взел 7cm за лавраци на морето, но след като ги тествах и видях ,че работят добре за костур, си взех и за щука.

 

 

След половин час мятане решихме да сменим мястото. Сложих един воблер, който Сандо казва че е трепач за бели риби почнахме да гребем.

 

 

На 40-50 тия метър от гребането нещо се опита да ми дръпне пръта от ръцете, брутален удар...

Помислих айде това е бяла риба, но по начина по който се бореше имаше нещо съмнително.

Оказа се хубав клен

 

 

Днес определено ми беше ден!

Голямата щука мислех да я дам на дядото на жена ми, защото постоянно ми вика „от теб риба още не съм ял, само снимки ми показваш“. Уж я бях приготвил да я взимам, сложих я в една тобр,а тръгнах към колата, но направих рязах завой и си пуснах рибата обратно:

 

 

23.11.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

Ивайло

преди 257 седмици

Поздрави и благодарности за хубавия репортаж !!!

  • 1
  • 0

Аделин

преди 257 седмици

Няма да забравя какъв студ беше , а по снимките изглежда все едно е приятно и топло време с това слънчице. :D

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още