ИАРА и НФОП продължават настъплението на „Пясъчник”

ИАРА и НФОП продължават настъплението на „Пясъчник”

След успешно проведената нощна контраатака, за която Bigfish.bg писа тук, обединените сили на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури (ИАРА) и Националния фронт за освобождение на Пясъчник (НФОП) продължи настъплението и се вклини в територията на врага.

По официалната сводка от щаба в актива от миналата нощ са 200 м мрежа, конфискувана лодка, както и актове за риболов с мрежа, актове за риболов с парашути, за риболов в тъмната част на денонощието, но този път съставени на известен извършител от Панагюрище.

Как се развили бойните действия от изминалата нощ? При рутинна проверка дозорен патрул забелязал високопроходим автомобил, застанал на трудно достъпно място. Разузнавачите успели да се приближат неусетно и засекли и установка с четири въдици, като две от тях били вече заредени с готови за замятане парашути. На около 4 метра пред бракониерския пост виждат била опъната и около 200 м мрежа с тапи.

Наказателната акция била проведена незабавно и след обход по фланговете и изненадващ фронтален удар бракониерът бил респектиран и взет в плен с цялото си снаряжение. То е конфискувано, а на него са съставени едно тесте актове да си ги разглежда на спокойствие и да мисли кой по-напред да плати.

Силите на ИАРА и НФОП също понесли известни загуби. При промъкването към огневата позиция на бракониера един от солдатите си озеленил панталона, а друг се набол на трън. След приключването на операцията му била оказана мигновена медицинска помощ, продължила с перорално вливане на ракия в лазарета. Очаква се човекът да се върне в доблестния строй още тази вечер. В интерес на истината войнът с озеленения панталон пострадал по-тежко, защото жена му се карала.

От предните линии докладват и за други епизодични сблъсъци с разсеяни и малобройни бракониерски части от Пазарджик, завършили само със словесна престрелка и последно предупреждение.

ИАРА и НФОП вече са се укрепили добре на завзетия плацдарм и планират разширяване на настъплението до пълно изолиране на бракониерските орди, разбиването им и налагане на тежки репарации.

 

 

04.04.2014

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 3
  • 0

EdinOtPlovdiv

преди 338 седмици

Ей колко риба имаше в тоя язовир допреди 15 тина години, после са навъдиха 1 куп бракониери ... да пукнат сичките дано, и нищо не остана :( Трее да почнем да ги давим копелетата като ги хванем по язовирите ! Тогава може и да спрат...

  • 7
  • 0

desi

преди 338 седмици

Браво отличници.

  • 8
  • 0

Анонимен

преди 338 седмици

Разказано си е точно, както е станало, но просто малко по-забавно. Иначе бракото е отнесал близо 7 000 лв. глоба ;) А да му е честита !

  • 4
  • 4

Либи

преди 338 седмици

Несериозно е да се подхожда със сарказъм за толкова сериозни неща

  • 16
  • 0

a

преди 338 седмици

boi i vuv vodata!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още