Безобразие! ВЕЦ затрива река Джерман

Безобразие! ВЕЦ затрива река Джерман

Наш читател ни информира за поредното безобразие, което се вихри по реките с малките вецове. Този път бруталната история се случва на река Джерман. Колегата ни информира, че коритото е съвсем пресъхнало заради електродобива и отбиването на цялата вода. Става въпрос за тежко нарушение на закона, което далеч не е първото в България. Ето писмото на колегата: „Привет! Изпращам снимка на напълно пресъхналото корито на река Джерман в участъка, започваш от склоновете на Рила и завършващ преди квартал „Гюргево” на Сапарева баня. Снимката е направена преди 3 дни. Тази ситуация - с пълното прекъсване на реката, се дължи на действащата от няколко години ВЕЦ, намираща се близо до „Гюргево”. По време на зимното маловодие явно чрез големите подземни тръби (започващи от склоновете на Рила) поема изцяло реката. Резултатът се вижда на снимката - в един доста голям участък сега - през зимата, изобщо няма река на повърхността!”, негодува колегата. Bigfish.bg ще препрати сигнала до Басейнова дирекция и МОСВ, макар че сме се оплаквали и в други случаи без никаква файда!

30.12.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 4
  • 0

стоилов

преди 352 седмици

Така е когато не грабваме брадвите и саповете! Щото на държавните паразити им дреме на путките! Щото име се иска само да земат некой лев и не им пука за нищо! Ден да мине самун да замине! Шото са тъпи и прости като листни въшки и три пръста отгоре! Ей затова Бугарите сме долнопробно мръсно сем! Достойно за унищожение! НЕ народ а мърша!

  • 3
  • 0

Ivailo

преди 352 седмици

I panega e taka za sajalenie

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още