BIGFISH РЕПОРТАЖ

7.5 кила бяла на Пясъка!

7.5 кила бяла на Пясъка!

Колегата Петър Бургов е имал късмета и майсторството да улови тези дни огромна бяла риба на язовир „Пясъчник”. Трофеят с тегло 7.5 килограма и дължина 85 см е хванат на спининг. Наличието на подобни риби във въпросния водоем е резултат и от усилията на доброволците от Фронта за борба с бракониерите. По-малко мрежари, нарушители и крадци на риба, по-големи трофеи за редовите любители въдичари.

Ето и разказът на колегата Петър Бургов , който в детайли описва уникалната случка: През този излет, звездите бяха благосклонни към мен и ме направиха щастлив с улова на една прекрасна рибка. Сутринта, любимият ни язовир ни посрещна с мрачно небе и лек дъждовен ръмеж, който на моменти се засилваше ,а после спираше, като до обяд времето бе доста променливо , но поне липсваше вятър. Лодките бяха малко около двайсетина – явно мълвата за 150 гр. пъстървички на Въча ,бързо се бе разнесла и моторното братство се бе изнесло натам. Започнахме риболова с леки , трудно реализиращи потрепвания и задържанета на примамките от недотолкова активните бодливци , но все пак имаше някаква заигравка и неприятното чувство за валатните излети бързо се изпари. Измежду раираните лакомници излязоха и няколко белки с неприлични размери ,които ни вкараха допълнителни емоции и пускайки ги с пожеланията бързо да растат си отплуваха по-живо , по-здраво. Fiiish-овете отново се представиха добре и рибките , доволно си ги „хапваха“. Този път се разминах с отхапана опашка, но пък един стръвник си замина откачайки куката, а силикона и главата си останаха на карабинката. Затова винаги след удар на костур трябва да се поглежда как е захваната куката вътре на главата.

 

 

 

 

 

 

Към обяд времето се проясни , дори слънцето проби облаците и напече. Отново решихме да сменим местото , защото рибките се движиха и трябваше да се търсят постоянно. При поредното гребане към следващата възможна точка на проверката ни- където имаше вероятност да са се отправили белките – решихме да пробваме на по-голяма дълбочина- сонарите показваха 14 метра. Сменихме тактиката с по-големи силикони и на второто хвърляне което направих, усетих лек удар през време на паузата на пропадането , след което засякох и усетих зверско натежаване. През главата ми мина мисълта, че съм в някаква закачка , но …..тепърва предстоеше екшън , който скоро не бях изпитвал. Ето това бе комбинацията – донесла ми успеха, подобрявайки личният си рекорд: пръчката- Dragon Fischmaker -4-21gr макарата Shimano Aernos FB 2500 плетеняка- Varivas High Grade – 0,6 /9,3 lb повода от флуорокарбон Duel H.D. Carbon Pro100s – 0,285 mm и не на последно място карабинката – една много важна част от компонентите – Nice Snap – Axis size 00.

Примамката, с която предизвиках интереса на тази прекрасна рибка бе – 10 см.силикон на Savage Gear – Caniball Shad с 12 гр. глава тип тирбушон с тройна кука 2-ри номер. Удара бе почти до каяка, което означава, че тя е преследвала до момента в който съм я вдигнал малко по-отвесно и е атакувала. Целият силикон бе дълбоко в гърлото й. Няма да описвам какви чувства и мисли преминаха през главата ми , докато успея да я уморя, за да стигнем до тези снимки.

 

 

Излетът продължи с още няколко бели с малки размери , за да приключи почти в тъмното и да остане найстина незабравим. Оставяме видеото от борбата да ви покаже каква голяма емоция беше. Струват си всички усилия по опазването на яз. Пясъчник , когато той ще ни дарява с подобен адреналин. Поздрави и наслука!

 

 

 

 

01.12.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 1
  • 0

Венгхйкл;;'

преди 255 седмици

Евала браво момчета

  • 0
  • 1

смската

преди 255 седмици

Сом абе еии ти някога хващалл ли си сом бе репортерчето?

  • 1
  • 0

Хуя ми е метър

преди 255 седмици

Браво на каяк дружинката, добър е смадока

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още