Борба с бракониерите

1 750 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

1 750 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

София, 16 декември 2013 г. 1 750 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по реки и водоеми. Иззетата общо риба е 130,50 кг., като 78,50 кг. е върната във водоемите, а 52 кг. е дарена. Проверени са и 50 любители риболовци, като са съставени 5 акта на нарушители.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка по вода на язовир „Жребчево“. Открити и извадени от водата са бракониерски мрежи тип „сетка“ с обща дължина 1 200 метра. Уловената в тях около 73 кг. риба от видовете: бяла риба, платика, сребриста кракуда, костур, морунаш, сом, шаран, речен кефал, щука и червеноперка е освободена от мрежите и върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.Мрежите ще бъдат унищожени.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили рутинна проверка на язовир „Студен кладенец“. При обхода с лодка до местността на “Средна Арда” са открити и извадени от водата 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал на гражданин, инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Силистра са извършили проверка в акваторията на пристанище Силистра. Установена е една бракониерска мрежа /найлон/ с дължина 50 метра поставена в работно положение в зона забранена за стопански риболов. Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената 20 кг. риба от вида морунаш и платика е иззета и в последствие ще бъде дарена.

Инспектори от отдели „Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен и Ловеч са извършили съвместна проверка по подаден сигнал за извършване на не регламентиран улов на риба на река Искър в землището на с. Карлуково. При проверката не са констатирани нарушения. Инспекторите от отдел „Рибарство и контрол” Плевен са продължили проверката по река Искър на територията на отдел Плевен до гр. Койнаре. Проверени са общо над 50 любител риболовци. На р. Искър в землището на с. Чомаковци  са констатирани 5 бр. нарушения за извършване на любителски риболов без билет и риболов с повече от 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките. На нарушителите са съставени актове, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч са извършили проверка на язовир „Сопот“. От водоема са извадени 4 броя бракониерски  мрежи с обща дължина 200 метра. Уловената в тях 32 кг. риба – сребриста каракуда е освободена и в последствие дарена на трапезария за социално слаби хора. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кюстендил са извършили проверка по река  Струма,  в района на Вуковски мост. Контролните органи акт на лице за улов на риба над допустимото количество. От нарушителя е иззета  5,500 кг. риба – скобар, която е върната обратно в  р. Струма.

16.12.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

M07

преди 292 седмици

За начало може да се определи дата и да се направи един мълчалив протест /като риби пред безгрижието на властващите/ пред Президентството и после пред ИАРА, а колегите от провинцията пред регионалните ИАРА. Може всеки да носи по един празен живарник. Трябва и предварително да съставим списък с исканията ,а не като тези партиини протести дето докарват хората с автобуси и като ги питат за какво са дошли и те да вдига рамене. Трябва да застанем зад 5 искания но да ги отстояваме !!!

  • 2
  • 0

Няма как

преди 313 седмици

ИАРА да се справи с бракониерите, докато те са "неизвестни извършители". Море, много са си известни даже...ударете ги , защото иначе другата седмица тия гадове пак ще щъкат с мрежите.

  • 1
  • 1

Анонимен

преди 325 седмици

Веселинов ,добре че са лодкарите ,та от време на време закачат по някоя мрежа.Като не са ти ясни нещата ,по-добре си трай

  • 1
  • 4

Веселинов

преди 328 седмици

Така ще бъде докато не се забранят лодките във водоемите,това е спасението,за лодкарите има Дунав,Черно море и т.н.

  • 8
  • 0

ultra

преди 358 седмици

Тия нормални ли са-някой бил имал 5.500 кг. в живарника и те акт му правят?!То и 105 кг.да има не трябва да го пипат,накрая се тегли и квото трябва се пуска.Ай да има някой кьсмет да ми се направи на мен!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още