BIGFISH TV

Вижте как се лови 15.6 кг пъстърваФренският колега Фред Занела в момента държи националният рекорд за най-голяма уловена пъстърва. Уловил я е на река Дранс, която се влива в Женевското езеро. Както виждате от видеото, битката със звяра е била изнурителна с два особено критични момента. Първият е когато рибата се навира под железопътна релса, попаднала кой знае как в реката. Вторият е в момента, когато пъстървата оплита влакното и Фред е принуден да продължи ваденето на ръка.
Bigfish.bg потърси разяснение от самия риболовец. Специално за нашите читатели Занела разясни, че рибата е езерна пъстърва, от тези, които през определен период от годината излизат от езерото и тръгват нагоре в швейцарската и френската част на реката. Рибата е от т.нар „лакюстр”. Става въпрос за обикновена пъстърва „фарио” като нашата балканка, която обаче живее в езерото. В резултат на живота й специфичното хранене рибата губи окраската си и става по-бледа на цвят. Занела има още няколко пъстърви с тегло около 10 кг, но тази е големият му шедьовър.
Както виждате, Фред лови с рамка, на която навива влакното си, и не използва макара. Това е архаичен метод, по който обаче рибарите от региона ловят и до днес. Използвал е пръчка на известния майстор Пиер Семпе. Чудовищната пъстърва е уловена на живо рибе - лешанка.

08.04.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 1
  • 0

Kaylee

преди 374 седмици

Begun, the great internet edcuaiton has.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още