Борба с бракониерите

Конфискувани са 550 метра бракониерски мрежи и са съставени 7 акта на нарушители

Конфискувани са 550 метра бракониерски мрежи и са съставени 7 акта на нарушители

Иззети са 550 метра бракониерски мрежи и са съставени 7 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА в страната.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кюстендил са извършили проверки на язовирите „Дяково“ и „Дренов дол“, както и по реките Джерман и Струма. На река Струма в района на „Конявски мост“ е заловено лице, извършващо риболов с малоразмерен мрежен уред тип “парашут”. На нарушителя е съставен акт за улов на риба с непозволено средство. От него е конфискувана една въдица  с макара. Уловената риба – скобар,  е върната обратно в реката.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили проверка по вода на язовир „Ястребино“. Открита и извадена от водата е 80 метра бракониерска мрежа. Уловената в нея 3 кг. риба /2 кг. каракуда и 1 кг. Костур/ е върната обратно в язовира. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки по реките Искър, Дунав и Осъм, както и на язовир „Горни Дъбник“. Проверени са над 45 любители риболовци, като са установени 5 нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. На нарушителите са съставени актове, а риболовните им уреди са иззети. По река Дунав  са проверени 6 риболовни кораба, извършващи стопански риболов, като нарушения по ЗРА не са констатирани. На р. км. 575 на остров „Магарец“, контролните органи са открили 2 бр. бракониерски риболовни мрежи с обща дължина 100 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. При извършена нощна проверка на язовир „Горни Дъбник“, инспекторите на ИАРА Плевен са забелязали нарушител, който е успял да избяга, изоставайки 3 бр. мрежи с обща дължина 300 метра и една гумена лодка. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол.  

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Дунав от района на остров „Люляка“ до Безмитна зона Русе. Проверени са 3 лодки, извършващи стопански риболов и 36 любители риболовци. В района на лиман АППД е съставен акт на лице, за извършване на любителски риболов без билет. В лиман „Русенска корабостроителница“, контролните органи са открили 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 70 метра, а в лиман „Динавски драгажен флот“ са открили 2 бр. риболовни уреда тип “екран” и 11 бр. въдици тип “хапка”. Бракониерските уреди са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

25.10.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още