Борба с бракониерите

Иззети са над 11 км бракониерски мрежи през почивните дни при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са над 11 км бракониерски мрежи през почивните дни при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са над 11 км /11 250 метра/ бракониерски мрежи през почивните дни при проверки на инспектори на ИАРА по реки и водоеми в страната. Контролните органи са съставили и 9 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас по сигнал са извършили проверка на язовир „Мандра“. Открити и извадени от водата са около 11 км бракониерски мрежи. В тях е имало около 60-70 кг. риба. Една част е освободена и върната във водата, а друга част дарена на Социалния патронаж в Бургас. Мрежите са иззети и e съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили масирани проверки по реки и водоеми. По време на проверката е хванат бракониер, извършващ стопански риболов. На нарушителя е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов. От него е иззета една хрилна мрежа с дължина 50 метра, която е на съхранение в склада на ИАРА Хасково. Уловена риба не е имало. Инспекторите са извършили и нощна проверка на язовир „Ивайловград“. Съставени са 7 акта за извършване на нощен любителски риболов, съгласно ЗРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили нощна проверка на язовир „Огоста“. В района на Малокутловския ръкав са открити и извадени от водата 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 200 метра и размер на окото 13 мм. Уловената риба, около 5 кг. уклей е освободена и върната обратно във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

През почивните дни, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверки по река Янтра в участъка от с.Беляново до устието на реката при с.Кривина и по река Дунав в участъка от гр.Русе до с.Мечка. Проверени са 78 лица, извършващи риболов. В района на хижа “Приста” е съставен акт на лице за риболов без билет.

14.10.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

Boris

преди 366 седмици

Пълна скръб, 11 км мрежи и само 60 кила риба в тях, смятай колко е изтарашено...

  • 0
  • 0

ostilko

преди 367 седмици

ХОРА, КАКВА ИАРА, ТЕЗИ САМИ ХОДЯТ ПО ЯЗОВИРИТЕ И ХВЪРЛЯД МРЕЖИ БЕЗ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ НИКОГО, НА ЯЗОВИР СТУДЕНА САМИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ИАРА ИАРА ИАРА ГО ПРАВЯТ ПОНЕ 2ПЪТИ СЕДМИ4НО НО И НЯМА КОИ ДА ГИ СПРЕ .

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още