Борба с бракониерите

Иззети са 300 метра  мрежи и са съставени 3 акта на нарушител от  Габрово и Русе

Иззети са 300 метра мрежи и са съставени 3 акта на нарушител от Габрово и Русе

Иззети са 300 метра бракониерски мрежи и са съставени 3 акта на нарушител при проверки по водоеми на инспектори от ИАРА Габрово и Русе.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили рутинна проверка по вода на язовир „Александър Стамболийски“. В местността “Мъгъра” са открити заложени бракониерски мрежи с приблизителна дължина 200 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършите Уловената близо 40 кг. риба /каракуда, шаран и сом/ е върната обратно във водата. Инспекторите са извършили проверка и по река Росица. Там са съставени 3 акта на нарушители за улов на маломерна риба, съгласно Закона за рибарство и аквакултурите /ЗРА/.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА   Русе са извършили проверка по река Янтра. Проверени са 26 любители риболовци, като нарушения на ЗРА не са констатирани. На устието на реката при с.Кривина е открита една бракониерска мрежа с дължина 100 метра. Тя е иззета и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

05.11.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още