BIGFISH РЕПОРТАЖ

MIki Blue Eyes

26.01.2013

Риболов в Гърция на река Ангиста

Риболов, Гърция, река Ангиста

 

Решихме да отидем до Гърция и да пробваме риболова на Ангиста.

 

През зимата често отскачаме до там и може да се каже, че познаваме реката. Риболовът е изключително динамичен и разнообразен, като в студовете (доколкото въобще има студ в Гърция) се ловят основно щуки, кефали, скобари и морунажи.

 

Нашата група се пръсна по реката веднага след пристигането, всеки със своята тактика на ум. Аз реших пробвам щуките до обяд и след това да се преместим на едно скобарско място.

 

Бях приготвил една въдица с тапа за щука , мястото беше нещо като плитък голям залив на реката с няколко паднали дървета и стърчащи дънери.

 

Заметнах и зачаках, след няма и пет минути тапата изчезна и се хвана една малка щука. Реших да се преместя на място с леко течение и заметнах тапата с каракудката на границата между течението и разлива. Тапата леко тръгна по течението към едни стърчащи от водата дървета, където мислех , че се крият по едрите щуки. Още на половината път до дърветата последва рязък удар, тапата изчезна и извадих малко по-едра щука около 45-50 см, внимателно я откачих и върнах обратно. Нова каракуда и трето замятане за деня, продължавам да извозвам с тапа и каракуда за стръв. Този път тапата стигна до падналите дървета удар! - и пак щука със същите размери. Четвърто замятане, но сега тапата подмина дънерите и се кротна леко вляво от тях. След четири минути затишие тапата отново се гмурна под вода. Изчаках и засякох, този път щуката беше малко по-добра - около килограм и половина. Леко взех да се изнервям,тъй като обикновено най едрите щуки удрят първи и след това кълват дребните. Затова реших, че мястото е изчерпано като потенциал и потърсих другите от групата. Те ловяха с променлив успех кефали от доста трудни места с много закачки и късания. Сменихме мястото и отидохме под Римския мост. Там още с пристигането видяхме, че се е събрала много риба. Две – три топки захранка, малко бял червей с прашката и се започна - скобар, скобар ,скобар, морунаж. И така до към 16 часа. Хванахме доста риба, която след риболова върнахме обратно в реката. Изключително доволни потеглихме за България.

26.01.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

Анонимен

преди 403 седмици

Да, няма забрана в момента ,на табелите около мостовете пише от кога започва забраната за хвърлянето на хайвера 15 април - 30 май.

  • 1
  • 0

Владо

преди 403 седмици

Отпаднала ли е забраната за риболов по Ангиста?

  • 4
  • 0

meggalofish

преди 404 седмици

Поздравления за собственика на сайта и неговите автори! Реката е много добра и си заслужава да бъде посетена , особено през късна есен. Хващат се много добри рибоци. Най - хубавото е, че се вадят различни видове риби и е загадка, какво си уловил, докато не се извадят на брега.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още